به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مناظرهای با عنوان «انتخابات رقابتی» پیرامون مسئله انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با حضور صادق زیباکلام و سیدمرتضی موسوینژاد، ۱۱ دیماه به میزبانی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی دانشگاه علامه طباطبایی در محل سالن شهید عضدی این دانشگاه برگزار شد.
موسوینژاد در این مناظره گفت: ما دو جریان اصلی در کشور داریم، اصلاحطلب و اصولگرا. جریان اصوالگرا مطابق با قاعده مشارکت سیاسی در کل جهان، همواره در انتخابات شرکت میکنند، چه طبق افکارسنجیها پیروز بشوند و چه شکست بخورند.
وی افزود: در دو سال و نیم گذشته از رئیس جمهوری آقای رئیسی، یک بار از دهن او نشنیدید که بگوید نمیگذارند کار کنم. در حالی که من مطلع هستم خیلی از جاها اراده دولت به تحقق نرسیده است. این طبیعی است، چون در یک نظام حکومتی قوای دیگری هم هستند که کنترل کننده همدیگر هستند. این بر اساس اصل تفکیک و استقلال قوا است.
این پژوهشگر حقوق عمومی افزود: همه چیز برای یک انتخابات پرشور در کشور فراهم است. بخشی از جریان اصلاحطلب با شعارهای ساختارشکنانه به دنبال این بود که مردم را دنبال خودش همراه کند، اما با وجود رسانههای خارجی قضیه برعکس شده و مردم از همین جریان عدم مشارکت در انتخابات را مطالبه کردند. البته مواضع آقای زیباکلام به این سبک نیست. حق تعیین سرنوشت در حقوق بشر یک حق بنیادین است.
وی تاکید کرد: در همین نظام، چارچوب و شورای نگهبان فضا برای مشارکت هست. در انتخابات مجلس شورای اسلامی سال ۹۰ حدود ۶۲ درصد مشارکت در انتخابات داشتیم درحالی که با وجود تلاش آقای کواکبیان و مطهری حتی یک لیست کامل اصلاحطلب هم نداشتیم.
عدم احراز صلاحیت بازی با لغات است!
زیباکلام گفت: با کدخدایی روابط صمیمانهای دارم. در انتخابات مجلس دهم که آقای عارف بیش از یک میلیون رای آورد، کدخدایی به من گفت حتی در انتخابات افغانستان و حبشه هم شورای نگهبان هست. در افغانستان نظارت استصوابی نبوده بلکه تعدادی از تفنگچیهای اینها متعرض مردم شده بودند و دادگستری افغانستان مخالفت کرد.
وی افزود: در کشورهای مختلف مثل آمریکا یک سری قوانین و مقررات برای شرکت در انتخابات وجود دارد. در آمریکا همین الان بعضا دادگاه میگوید ترامپ نمیتواند شرکت کند. اما در آمریکا اگر کسی تبعه آمریکا باشد میتواند در انتخابات شرکت کند و کسی آن را منع نمیکند.
زیباکلام گفت: این دیگر اظهر من الشمس شده که وقتی حکومت نخواهد اجازه نمیدهد کسی در انتخابات شرکت کند. حکومت به هر دلیلی هر کسی را دوست نداشته باشد نمی گذارد در انتخابات شرکت کند. هیچ وقت شورای نگهبان پاسخ نداده دلیل رد صلاحیت چه بوده است. لاریجانی چند دوره رئیس مجلس و عضو شورای عالی امنیت ملی بوده ولی ردصلاحیت می شود.
وی افزود: آقای کدخدایی گفته ما نمیگویم فلان نامزد صلاحیت ندارد، ما میگوئیم صلاحیتش برای ما احراز نشده است. این بازی با لغات است! حتی در حبشه هم سیستم استصوابی شورای نگهبان وجود ندارد.
موسوینژاد گفت: شورای نگهبان پاسخگوست و ۷ دلیل عدم تایید صلاحیت علی لاریجانی را اعلام کرد. البته پذیرفته شدن این دلیل بحث دیگری است. آمریکاییها از چارچوب لیبرالی خودشان عدول کردهاند. دادگاههای آمریکا خیلی راحت حتی کسی که ۴ سال رئیس جمهور بوده را اجازه شرکت در انتخابات نمیدهد.
وی افزود: در انتخابات آمریکا به دلیل سیستم فدرالی که دارد، آقای بوش با رای ایالت فلوریدا پیروز شد. با حدود ۹۰۰ رای پیروز شد. برادر آقای بوش فرماندار آن ایالت بود و با شکایت رقیب وی، نهاد قضایی آنها رای داد که بوش رئیس جمهور است و تمام. فردای آن روز کسی نریخت در خیابان.
وی گفت: اصلاح طلبان اگر رای بیاورند میشود حماسه دوم خرداد اگر رای نیاورند مثل ترامپ مردم را کف خیابان میآورند.